iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разузнавач мечтае за нова конституция и задължително гласуване

Новини за Перник от iPernik

Бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов мечтае за нова конституция и въвеждане на задължително гласуване на всички избори от всички имащи право на глас българи.  Така той вижда своята алтернатива на управлението.   

Според него със задължителното гласуване ще спре политическото пазаруване. От половин милион гласове на една етническа партия се е възползвал президентът Георги Първанов, а Бойко Борисов пък вече бил смекчил тона срещу Доган по същата причина.

Според генерала е необходима и нова по смисъла на много от текстовете си конституция.  Държавата трябва да е парламентарна република, депутатите би било да са по-малко. Президентът трябва да се избира от парламента, а областният управител и съдиите – от хората. Необходимо е ново териториално деление на страната, така че областните управители да имат бюджет, който да разпределят.

Разузнавачът от кариерата съжалява, че в България все още няма граждански структури, които да са силни и влиятелни. По думите му сливане на политиците с престъпни икономически среди има, но мафия тепърва ще се заражда.

Бриго Аспарухов няма да е сред кандидатиje за президент, макар от доста време да лансира тезата, че може да се утвърди традицията държавните глави да са от Перник.

Перник е дал много политически лидери и ярки личности от приемливите и неприемливиете страници на историята, казва генералът.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.