iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сашка убита в Португалия само два месеца след като отишла при мъжа си

Новини за Перник от iPernik

 


Смърт на ортак подгонила перничанина Васил Стойнев към Потругалия. Художника, както го наричат в града, поел на гурбет преди пет години. Преди това той въртял гумаджийница в кв. Бела вода заедно със свой адаш. Търговията вървяла добре, докато вторият Васил не починал. Тогава делът му поел неговата съпруга, а съдружникът се отказал и заминал зад граница. По същото време перничанинът въртял бизнес и с внос на брички от Австрия и Германия, които продавал на частно. Предлагането на стари коли обаче скочило многократно и не успял да се пребори с конкуренцията. Не вървяло и ателието му на площад „Кракра” в областния център. Там художника правил плакати и табели за апартаменти по поръчка.


От години нищо не се чуваше за него. Жена му Сашка Ингилийска си остана в България и припечелваше като магазинерка, разказват комшии на семейството в кв. Тева. Тя пък била стар кадър на тотото и бачкала в пункта в махалата. Махнали я били заради неизрядна ревизия. Тогава започнала да обикаля търговските обекти като продавачка. Едва преди два месеца Васил я придумал да замине при него. Прилъга я, защо ли й трябваше да ходи, та да я убият, вайкат се приятелките й от квартала. Сашка обяснила пред тях решението си с това, че Васил е започнал бизнес там. Не споменала какъв.


Семейството има син Ивайло на 30 години. Момчето обаче отдавна не живеело с родителите си. Бил някъде в блоковете в Тева, но комшиите нямаха на идея къде точно е жилището му. Иначе Сашка и Васил от години обитават все същия тристаен апартамент в квартала. През 2006 година си направили настоящ адрес и в Бела вода. Регистрирали са се при нас сигурно заради гумаджийницата, но никога не са живеели тук, обясни кметът Стефан Давидков. Постоянният им адрес останал в Тева.


Бяха много шумни, постоянно вдигаха скандали, биеха ли се, не знаем, но страшни викове сме чували, разказа жена от съседния апартамент. Според други комшии обаче в семейството на Васил е нямало побоища. Карали са се понякога, но в нормалните норми. Съседите се чудят и защо перничаните са били убити. Ако имаше нелегален бизнес и опасност, нямаше да извика жена си при него, коментираха хората от махалата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.