iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свлачище яде шосе от 8 години

Новини за Перник от iPernik

Осем години управници лъжат, че укрепването на шосето между Кладница и Рударци започва и осем години свлачището яде шосето. Оказва се обаче, че и до момента проект за този път няма. Близо 40 писма са пратили кметовете на двете села до институциите за проблемния участък. Наскоро жител на Кладница отново написа до управниците, като припомни, че проблемът е пуснал брада на 20 години. Той предлага да бъде поканен министър-прецедателя Борисов и да бъде  запознат на място с проблема, за да се стигне до някакво положително решение. „Мълчим и чакаме гражданската  ни незаинтересованост да доведе до неприятни инциденти през зимния сезон, и нека се помолим на Бога да няма жертви, а иначе в селото живеят мастити бизнесмени и депутати, но какво от това”, пише човекът.

Свлачището по шосето към Кладница е сериозно в три участъка. Първият е на 50 метра от малък мост след Рударци. Като обем не е голямо, но има реална опасност пътят да бъде откъснат. Тази част от пътя се избягва от шофьорите и затова навлизат в насрещното движение. Пропадналият терен се намира на завой и е цяло чудо, че досега не е станала катастрофа. Пътят е третокласен и е част от републиканската пътна мрежа. Поддържа се от Областно пътно управление, което обаче не може да направи нищо без средства.

В началото на тази година със съдействието на народния представител от ГЕРБ Владислав Димитров кметовете на Кладница и Рударци са пратили сигнални писма до министрите на регионалното развитие и на транспорта, както и до областния управител и депутатите.

Официалният отговор гласял, че до края на 2010 г. проектът за укрепването на свлачището трябва да бъде изработен и остойностен, после парите ще бъдат заложени в бюджета за идната година, за да започне реална работа. Даденото обещание за изкърпване на дупките по шосето от Драгичево до Кладница вече е свършено.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.