iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС -Перник иска нов търг за магазините на ул. "Петко Каравелов"

Новини за Перник от iPernik

СДС - Перник иска отмяна на търга за приватизация на общински имоти от 7 семтември и провеждането на нова процудера. Сините настояват търгът да бъде проведен отново r в пълно съответствие с действащите наредби. В противен случай Общината отново ще бъде ответник в съда за допускане на незаконни практики, компрометиращи идеята за честен бизнес в Перник, заяви секретарят на общинската организация на СДС в града Мария Ненова.

 

От доста време насам сините показват оживление. Причината е, че общинското търговско дружество "Комуналстрой" участва в търга и предложи 11 000 лева на квадратен метър за два магазина в центра на Перник, намиращи се на улица "Петко Каравелов". Тъй като вторият участник по големина на наддаване е фирмата на Първан Първанов - Перо, СДС пита дали кметът на Перник ще направи поредната скандална сделка с бизнесмена.

 

Според общинските съветници на СДС, „Комуналстрой" няма право да участва на търгове на общината без изрично решение на Общинския съвет, каквото в този случай липсва, посочи Ненова. Съюзът на демократичните сили е силно обезпокоен от това очевидно неспазване на правилата и подозира, че този ход е предприет с цел да се подсигури победата на втория в търга - фирма „Стил трейд", собственост на Първан Първанов-Перо.

 

Същата фирма вече е замесена в друга скандална сделка с общински терен, който придоби срещу сумата от 210 000 лева, а веднага след сделката препродаде на друга фирма за над 1 200 000 лева, припомниха от СДС.
Сега кметът на Перник Росица Янакиева трябва да вземе решение, с което ще бъде обявен победителят в търга, заявиха от СДС.

 

Сините възнамеряват да сезират Общинския съвет и кмета за неправомерното участие на „Комуналстрой" в търга. Общинските съветници ще поставят въпроса защо управителят на дружеството Иван Димитров не координира действията си с Общинския съвет, който е органът, упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на дружеството и като такъв взема решение за придобиването и разпореждането с недвижими имоти на „Комуналстрой".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.