iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Слагат плюс на Синята коалициия в Перник

Новини за Перник от iPernik

Общинската организация на СДС в Перник започва преговори за формиране на широка Синя коалиция с "плюс" към нея. Още тази седмицата ръководствата на СДС и ДСБ ще разискват подготовката си за предстоящите местни избори, като залагат на обединение на дясното пространство в града. това беше обявено на пресконференция от общинския председател на СДС в Перник Десилав Аспарухов. 

В момента в Общинския  съвет в Перник  десните партии са представени от обща група съветници  „Демократи за Перник“. Тя обединява общински съветници от СДС, ДСБ, Демократическата партия, ССД и КТ „Подкрепа“.

От СДС в Перник имат намерение да водят разговори с всяко от тези политически и формирования с идеята е на изборите догодина десните да излязат сдружени в „Синя коалиция плюс“.

Общинската конференция и централното ръководство на СДС-Перник ще определят кандидата на партията за кмет на община Перник.

Десните в момента имат кметове  в Батановци, Драгичево, Кралев дол, Кладница, Черна гора и Калкас. Половината от тях карат втори и трети мандат. На всеки от тях  ще бъде предложено отново да участват в изборната надпревара като кандидати на „Синя коалиция плюс“, обясниха от СДС.

Все още не са определени позициите за разговори с ГЕРБ и РЗС.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.