iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалисти се събраха на тържество преди Рождество

Новини за Перник от iPernik

Около 350 социалисти от Перник се събраха на тържество преди Рождество Христово – по традиция в сладкарницата на Младежкия дом.  

Здраве, късмет и успехи през Новата година пожела на  своите съпартийци лидерът им Ненко Темелков. Той им благодари за работата през годината и подчерта, че с общи усилия и с успешния мандат на кмета на Перник  Росица Янакиева се доказват качествата на кадрите на БСП. При правителство на ГЕРБ, Перник се управлява на европейско ниво от кмет-социалист, каза още Темелков.

Янакиева също поздрави дошлите на тържеството и благодари за съпричастността и съдействието им в нейната работа. Тя припомни, че въпреки икономическата и финансова криза и намаленият  с 30% общински бюджет, Перник е на първо място в националната класация на градовете осъществили  най- много проекти с европейски пари. Янакиева обеща да  продължи амбициозната си програма за разработване нови инфраструктурни проекти за благоустрояване на общината и през новата година.

Двама нови социалисти получиха членски карти за БСП, а председателката на сдружението на пенсионерите Катя Христова поднесе кошница цветя на партийния председател и зам. Кмет по културата и образованието на Перник Ненко Темелков. .

Той и кмета бяха сурвакани от 5-годишната Цветина Христова с коледни наричания и пожелания за здраве и късмет. Тя поднесе като поздрав и китка  народни песни. С алени костюми танцуваха изпълнителите от школите към Общинския младежки дом.

Сред младите социалисти имаше и даста беловласи ветерани. Въпреки забраните през годините и отричането на Бога, през годините те са пазили традицията да се среща Божич и сигурно в духа на традицията са опушвали врабчета в комина, за да се облажат сутринта на Коледа и са заплашвали със секира крушата на двора да я отсекат, ако не ражда.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.