iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Строителната гимназия в Перник празнува 45-годишнина

Новини за Перник от iPernik

Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов" в Перник днес отбеляза с празник своята 45-годишнина. По този повод заместник-министърът на образованието Милена Дамянова откри обновен учебен корпус.

 

Патронният празник на училището уважиха много гости. Тук бяха народните представители Ирена Соколова и Владислав Димитров. На тържеството присъстваха председателят на Камарата на строителите в Перник Емилия Митова, началникът на РИО в Перник Ваня Коконова, представители от регионалните инспекторати по образование в София и Благоевград, директори на пернишки училища.

 

На гости в Перник дойдоха и учители и ученици от техническото училище в сръбския град Лесковац. За тях специално бе организирана нощна обиколка на София. Сърбите се запознаха с част от архитектурните постижения на патрона на гимназията - арх. Йордан Миланов.


В празничния концерт участваха мажоретките на училището, брейкърите от формацията „Пулс", гостите от Сърбия, танцови формации и други изпълнители, които участват в художествените състави на гимназията.

 

За празника бяха подредени две изложби - рисунки на ученици в профил "Дизайн" и . курсови архитектурни макети и чертежи на специалността "Архитектура и строителство" на бивши и настоящи ученици.


Пресветният зам.-министър Милена Дамянова приветства педагозите и учениците, като подчерта колко важно е качественото професионално образование, квалификацията на преподавателите и подготовката на младежите. Това ще се случи с комплекс от мерки и една от тях е материалната база, която в ПГТС „Арх. Йордан Миланов" е наистина европейска и конкурентоспособна, подчерта тя. За да бъдете част от европейското пространство, за да можете да се реализирате и да бъдете конкурентоспособни, всички трябва да работим заедно и да направим образованието оосновата, върху която се гради българската икономика, а младте да виждат перспектива пред себе си, посочи Дамянова и допълни, че това е правилната посока. „Радвам се, че тук сред вас мога да усетя атмосферата на творчество и екипна работа", каза още зам.-министърът.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.