iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тракийско дружество Капитан Петко войвода-Перник се събра на годишна среща

Новини за Перник от iPernik

На традиционната си годишна среща се събра в събота в Двореца на културата в Перник местното Тракийско дружество ”Капитан Петко войвода”. В кратко слово председателят на управителния съвет Петър Янков направи ретроспекция на делата на тракийци в Перник и региона. Кратка беседа  по повод 166-годишнината от рождението на патрона на сдружението изнесе Недка Господинова, която е един от най-дейните членове на организацията.  Животът и героичните дела на Петко войвода са разисквани и в пенсионерските клубове на сдружението „Съюз на пенсионерите -2004”, сподели тя.

Тракийското дружество в Перник съществува официално от юни 2003г. Към момента наброява около 200 членове. Миналата година през април по искане на сдружението на тракийците в Перник Общинският съвет взе решение в централната градска част да се сложи паметник на Петко войвода.

Макар и  гражданско сдружение организацията се кани да участва активно в кметските и президентските избори догодина, като все още не е решено с кого ще си партнира, обясни Петър Янков.

На годишната среща присъстваше и почетният председател на сдружението Петър Топузов.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.