iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици бесняха за ваканция, прибраха трима в полицията

Новини за Перник от iPernik

Бесни тийнейджъри мятаха яйца и камъни за по-дълга ваканция в Перник. Орда от над 500 ученици бомбандираха областната управа, показвайки среден пръст на управниците. Освен яйца, те омазаха сградата и улиците с портокали, мятаха камъни и пиратки. „Няма да дойдем в клас на 3 януари, не можем да изтрезнеем от новогодишния купон”, роптаеха наежени осмокласници.


Протестът е организиран във Фейсбук. Децата едва успяха да избераът представителна група, която да се срещне с областната управа и с депутатът Ирена Соколова. В кабинета на губернатора Иво Петров пък така и не можаха да формулират смислени искания и доводи за удължаване на ваканцията.


След погрома пред сградата на властта, шествието тръгна по улиците на миньорския град, спирайки движението. След ученическата колона останаха изпочупени бетонни кашпи и изпотъпкани градинки. Трима от най-бесните бяха отведени в полицията, а на още десетина са написани актове за нарушаване на обществения ред.


Нека протестират, имат право, но не така, цъкаха перничани, наблюдаващи шумното шествие и поведението на подрастващите. Добрата новина е, че диващината не е само пернишка марка. В Дупница също бяха арестувани 8 ученици, задето мятаха пиратки по минувачи по време на прост за по-дълга ваканция.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.