iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фалшиви ли са дипломата на Калинка?

Новини за Перник от iPernik

Бившата вече шефка на българския Държавен фонд „Земеделие" Калина Илиева заемала поста си без нужния ценз.

Това е по-малката беда, защото както твърдят редица медии – дипломата й  за магистър по икономически комуникации от берлинския Висш институт по техника и икономика била фалшива.

Този факт беше потвърден и от земеделския министър Мирослав Найденов от  Катар, където той представя възможностите на българското земеделие, биоразнообразие, горски сектор и страната ни като ловна дестинация.

Сякаш вече няма съмнение, че тапията за ценз на Калинка е фалшива, макар от къщи си, където тя отглежда едномесечния си син Иван да казва : „Пълни глупости са, че съм фалшифицирала дипломата си. Ще се свържа с моя университет(!?!) в Берлин и ще поискам официално писмо за завършеното си образование. След това ще го предоставя на медиите.” Или поне това цитира „Труд” като нейно изявление.  Пред други сякаш тя не е говорила. По телевизора пускаха звук на телефон, който дава свободно, но никой не се обажда.

Подозрения около  ценза на  Калинка имаше още от назаначаването й на поста, като по отношение на липсата на компетентност в Интернет имаше публикувани недвусмислени клипчета като доказателство. Преди пресконференция тя задаваше умни въпроси на свой сътрудник.

Говореше се, че получила поста си благодарение на това, че е дъщеря на  шефа на Столичната пожарна комисар Иван Илиев. За бащата на малкия Иванчо пък се твърди, че е професионален водач на МПС (такси) и е гадже на Калинка от ученическите й години.  

Дали ще се докаже, че дипломата на Калинка е фалшифицирана или не е почти без значение. На момичето много му се налага да се оправдава.

Въпросът е какви са дипломите на Калинките във Фонд „Земеделие” изобщо.

Какви са кадрите  в областните дирекции по земеделие?

Продължават ли службите по земеделие да са удобен пристан за партийни кадри - сега на ГЕРБ, както дълги години беше с хора на ДПС?

Работят ли там несполучили в друго детски учителки, докато агрономи се занимават с енергетика, например?

В края на есента, докато се радвахме на циганското лято, по селата в Пернишко плъзнаха някакви вносни калинки. Хората разправяяха, че навредили на джибритата им.   То е щото в края на лятото това е основната земеделска работа.

Има една детска наричанка „Калинке-Малинке, покажи ми за кого ще се оженя?”

Ако ГЕРБ ще изкара до края мандата си, добре е да се ориентира за кого да се жени (и от кого да ражда) от подходящи калинки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.