iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1100 човека ще броят жителите на област Перник

Новини за Перник от iPernik

1100 човека ще бъдат включени в преброяването на населението в пернишка област, съобщи директорът на Териториалното статистическо бюро в Перник Валентина Стоянова. През декември ще започне кампанията по набирането на преброителите  и контрольорите, уточни тя.

 

17-тото поред в страната преброяване ще стартира през март догодина. Десет дни преди това ще бъде отворена системата за електронно преброяване. Гражданите, които изберат да попълнят данните си по интернет, ще получат уникален код, който след това задължително ще трябва да представят пред преброителя, който го посети.

 

255перничани са се включили в предварителното електронно преброяване, което бе направено през септември и в което участваха 23 668 българи. Последното преброяване на населението в България бе през 2001-ва година.

 

Статистиците в Перник очакват да има голяма промяна в данните за региона предвид миграцията през последните години и демографските показатели.

 

Преброяването ще даде и точни данни за това, колко перничани работят в столицата. Само през този вид анкетиране се получават данни за етническата принадлежност и вероизповеданието на населението. Обобщените данни ще бъдат готови в края на идната година.

 

По предварителни разчети близо 30 млн.лв ще струва преброяването в България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.