iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шивачки в лятното кино в Перник

„Шивачки“ в Перник

Лятното кино  в Мемориала на миньорите в Перник днес от 21.30 часа показва българския филм  "Шивачки". Гост на ппубликата ще бъде актьорът  Ненчо Илчев от "Комиците".

„Шивачки“ е български игрален филм (драма) от 2007 година, по сценарий и режисура на Людмил Тодоров. Оператор е Емил Христов. Музиката във филма е композирана от Антони Дончев.

Филмът е разказ за три съвсем млади момичета, които идват в София от провинцията да си търсят късмета. Като разбират, че никой не се интересува от шивачки, те са готови да приемат всякаква работа. Големият град им дава шанс да успеят, но всяка трябва да реши готова ли е да плати цената.

Роли във филма изпълняват актьорите Александра Сърчаджиева, Елен Колева, Виолета Марковска, Асен Блатечки, Филип Аврамов, Нона Йотова, Юлиан Вергов, Йоана Буковска

През 2008г. филмът беше отличен от Националния филмов център за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добър оператор - Емил Христов и за женска роля - Елен Колева. Лентата е отличена и от „София филм фест“ -2008 с награда на ФИПРЕСИ (FIPRESCI La Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) “ за Людмил Тодоров и със специална награда на журито в конкурса „На Изток от Запад“, Карлови вари, 2008. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.