iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Инджев: Митничар от Перник подарил на Първанов "Фолксваген"

Само за ден книгата на Иво Инджев "Президент на РъБъ" изчезна от книжния пазар  в Перник. По свидетелства от самия него, книгите били изкупени от хора на бизнесмена Владимир Лазов, личен приятел на президента и един от героите в разследването на Инджев.

След предаването “Рулетка”-та по Нова ТВ с участието на Иво Инджев, той казал  за “ШОУ”, че няма какво да добави към новото, още по дебело досие на Първанов, но позволил   на изданието да използва излетелите в ефир негови разкрития за главата на държавата плюс пикантни добавки около сътворението на книгата “Президентът на Ръ Бъ”.
 
Мезонетите на президента - един или два? Комшии очевидци щели да говорят само като защитени свидетели,
стана ясно от думите на Иво Инджев. Той подозира, че скандалният и фатален за него мезонет май е дублиран с още един, но признава, че не може да го докаже поради липсата на свой разследващ апарат. Затова пък риторично пита защо още на 8 октомври 2006 г. медиите знаеха, че не трябва да изпращат на споменатия от Инджев адрес екипи с камери и репортери. И сам отговори - защото веднага след неговото "скверно" предаване медийните шефове са били предупредени, били изпратени полицейски патрулки да охраняват подстъпите към мезонета от набезите на журналисти и т.н. С изключение на един-единствен, който успял да пробие кордона, но засега не желае да се споменава името му, но той ще свидетелства - сигурен е Инджев.
 
Около триста души е свитата на Първанов при ловджийските му набези,
които осигуряват сигурността му. Към тях трябва да се прибавят и местните му наместници, твърди Иво Инджев. Стойността на ловните му чифтета е трудно изчислима. Информацията за тях журналистът е получил от подп. Марков, който е бил личен бодигард на Първанов още от януарската криза през 1997-а. Това е същият този служител, четвърто поколение офицер, когото мачкат, съдят за опит за убийство, защото лично е поканил началника си да се състезават в спортна зала. Заради тази покана е обвинен в опит за убийство.
 
Същият този бивш личен гард на Първанов, който охотно сътрудничи на Инджев при написването на книгата, изведнъж прекъсва всякакви контакти и изчезва. Защо? Къде е? Кой му е въздействал и как? - пита Иво.
Според Инджев страхът от дългата ръка на президента е описан най-ярко от колега от в. "Сега". Той е правил репортаж за прословутия лов на президента в Симитли, където отиде да трепе вълци по времето, когато други все още разпознаваха овъглените трупове на 9-те жертви в зловеща жп трагедия. Няколко дни след ловните подвизи на Първанов, през които президентът отричаше, че изобщо е стъпвал в ловните и други полета на Симитлийско, репортерът пита кмета Апостол Апостолов каква е истината - бил ли е тук Първанов. Апостолов просто сърдечно отговаря: "Абе, наистина е бил, обаче
за  Първанов не смея да го кажа, защото ще ми затворят вратите на най-малко три министерства."
 
Преди това същият този кмет се хвали колко пари и гласове е донесъл на Първанов за кампанията му. След като си отваря устата пред репортера на "Сега", следват девет прокурорски проверки и обвинения. Не е ли това отмъщение? За разлика от кмета, който има какво да губи, Инджев разказва, че и хората по улиците на Симитли, които са го видели и са се ръкували с него, също млъквали пред журналистите от страх.
 
 
Последният гръмовен ловен подвиг на президента е, когато отиде в Узбекистан и ехото от чутовното му постижение - разстрел на архар, див козел, който е един от най-редките и защитени от изчезване видове. "Проучвал съм информации, запознал съм се с някои детайли и съм се хващал за главата - разсъждава Инджев. - Значи, преди да пристигне на "мястото", улиците се мият, къщите се белосват. Освен хората на домакините, Първанов е обграден от 12-13 души българи, незнайно какви, вероятно охрана и пр. Отстрелването на архара в резервата е станало с всички екстри. За убийството му Първанов отрича. Той отрича и за лова в резерватите, при които е отстрелвал глигани и диви свине майки в забранения период, когато се разгонват. Да не посочвам ловното стопанство, за да не сгреша, но това става из Североизточна България.
 
Ами Батко - Веселин Георгиев - шефът на Пътния фонд. Батко казва, вярно, че се провеждат търгове, но печелят тези, които изрекат: "Така каза Първанов". Прецаканите идват, протестират и Батко финтира: "Ето ви алтернативни поръчки". Само и само да не се жалват. Казвате, че Първанов бил безсребърен човек. Ами, че той още
 
като зам.-председател на БСП получава от корумпиран митничар "Фолксваген Голф",
който е прехвърлен на Зорка и до днес това е единствената им декларирана движима собственост. Бедна ми е фантазията какво е получавал, когато е станал държавен глава. Днес президентската администрация надвишава тази на Министерския съвет. В администрацията на почит са шуробаджанащината и клановете. Приятелката на митничаря дарител бе възнаградена с пост в президентството. И до днес е там. Магда Шишкова се казва - твърди Иво Инджев. - Дарителят Венци Деянов 17 пъти финтира правосъдието. Това става през 2003 г., когато Първанов беше на върха на славата си. Този дарител на президента и бивш началник на митницата в Перник, накрая е куртулисан от съдебни кахъри.
 
Ами общият бизнес между младите синове на Първанов и дясната му ръка Марияна Добрева /дъщеря на Кольо Добрев/ не е ли конфликт на интереси - пита Инджев? - Твърдя, че в президентството работят държавни служители, които не просто имат някаква си частна фирма, а голям частен бизнес и тук не става дума само за първановата секретарка - сестрата на Кирил Добрев. Отнася се и за неговия зам.-шеф на администрацията Красимир. А ако на някого му е направило впечатление, че младата Марияна Добрева върти бизнес, без да е теглила кредити, т.е. нещо някак си се губи, то разследващите журналисти да го доразвият. Да се "внедрят" в ловните му дружинки. Извинявайте, но какво значи да се качиш на правителствения самолет, да прелетиш над цял един континент като Южна Америка, да подминеш един куп български общности, които жадуват среща с българския държавен глава, и накрая да кацнеш в Патагония, за да се срещнеш с пингвините и да се снимаш с тях. Извинявам се, но за мен това също е злоупотреба с власт.
 
Досега Първанов командваше, колеше и бесеше в електронните медии чрез президентската си квота и тези на ДПС в СЕМ, в Комитета за честотите и т.н. Един млад журналист от "Хоризонт", Пенев се казва, се осмели да каже на висок глас, че Първанов е свещената крава на електронните медии. Но не само те? Руми Борисова от Перник работи в местния  "Градски вестник". Оказва се непредвидлива и си позволява да пише за някакви млади кинаджии, които правят филм за Първанов. Излиза, че тя нямала право да пише за това и почват да й звънят от президентската администрация.
 
Колкото до мистериозната папка, за която пиша, аз и до днес не знам кой е разпространителят, кой е този Джеймс Бонд или както там се подписва, но очевидно е бил вътрешен човек - разкрива Инджев. - Нашите служби са го търсили, но така и не са го открили, понеже вероятно е вдигнат за Америка. Там са железни. Става въпрос за две агентки в президентството, но не мога да го докажа. Ако това се окаже вярно, може да се окажат верни и историята с мезонетите, историята с убития архар, убийствата на животни из българските резервати в забранен сезон и пр.
 
Остава да се окаже вярно и това, че Алексей Петров с няколко души от ДАНС "внушавали" на певицата Мариана Попова да отрича любовните си връзки с президента в поредица от интервюта в медиите. Първанов е длъжен да отговори какви са връзките му с арестувания в момента Алексей Петров" - настоява Иво Инджев!
Славей КОСТАДИНОВ/.blitz.bg
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.