iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първанов, скрий се! Ти не беше президент на цял Перник, камо ли на цялата страна...

Първанов, скрий се! Ти не беше президент на цял Перник, камо ли на цялата страна...

Преди седмица, Президентът Георги Първанов препоръча на журналистите в Казанлък да питат премиера Бойко Борисов какво има предвид като го обвинява, че с обиколките си по градове прави предизборна кампания и не си признава за политическия проект.
 
„Посещавам всички общини без оглед на това кой е кметът и с каква бюлетина е избран", каза тогава държавният глава в отговор на друг упрек на премиера, че посещава само общини с червени кметове.
 
Истината е, че Георги Първанов не стъпи веднъж в Перник по време на управлението на кмета Антоанета Георгиева.  Всъщност, имаше спорадични преминавания, по време на които категорично избягваше да покаже съпричастност към работата на общинската администрация, при това - в родния си град.
 
Така, Първанов се доказа, че не става за президент, който да обедини своите съграждани, камо ли цялата страна. Същото правеха и депутатите от БСП и техните  другари от Общинския съвет, които преди всичко рушаха имиджа и опитите за успешно развитие на Перник, на родния си Перник, само и единствено заради политическата принадлежност на кмета.
 
Колко са онези, които си спомнят наглите изказвания на червения съветник и близък до президентското семейство -  Венцислав Тодоров : "По-добре пари в общинската хазна да няма, отколкото да има в мандата на този кмет", визирайки Антоанета Георгиева. Тодоров и неговите колеги днес вдигат вой до небето за политически уволнения, при все че по всички етажи на властта наслагаха подобни наглеци, които повтарят същата болна идея: "По-добре да не си върша работата качествено и да грабя от държавните пари, отколкото да трупам дивиденти за Бойко Борисов".
 
Въобще, за една морално-деградирала партия като БСП и нейния политически елит, начело с Гоце Първанов, е безкрайно логично да бъде толкова нагла и с толкова къса памет, че да досажда с безочието си на българското общество, но това безочие няма как да не ни притеснява с оглед на наближаващите избори.
 
От другата страна пък е партия ГЕРБ, чието правителство само преди дни излъчи Росица Янакиева за представител на българските кметове в Съвета на Европа, за да удари звучен шамар на критиците на Бойко Борисов в ляво. Или пък просто от съпричастност към онези, които имат ниво на английски език, подобно на това на Премиера?
 
Христиан Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.