iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Освободиха контрольора на дружество "Перник инвест"

До края на месец август ще бъде готов одитът в общинско търговско дружество "Перник Инвест". От 10 до 15 септември трябва да бъде назначен конкурс за нов управител на дружеството. Това решиха на свое заседание вчера пернишките общински съветници - членове на икономическата комисия към местния минипарламент. Те решиха още да бъде отстранен незабавно контрольорът на дружеството Емил Захариев, тъй като до сега не е представил нито един отчет за дейността си. Оказа се, че нито един от работниците в дружеството, които вчера също се срещнаха с местните законотворци и с управителя на "Перник инвест" Петър Костадинов, не познават контрольора.
На заседанието  вчера бе обсъждана и евентуална нова кандидатура за управител на "Перник инвест" след като срещу досегашния в кметската управа и в Общинския съвет бе внесена подписка от работещите в дружеството, с която те настояват за освобождаването му. Оказа се, че подчинените на управителя не можаха да предложат подходяща кандидатура за поста и общинското предприятие остава засега със стария си шеф.
Изяснени са някои спорни моменти от живота на дружеството, обсъдено бе тежкото му финансово състояние и причините, довели до него.Според съветника от група "Демократи за Перник" Петьо Фетфов единственият изход за "Перник Инвест" е бърза приватизация или ликвидация на фирмата, чиито сметки са запорирани заради дългове към доставчици, НОИ, НАП.Членовете на икономическата комисия към ОбС се обединиха около тезата, че дори и да бъде сменен сегашния управител, който и да дойде на негово място, няма да подобри състоянието на общинското търговско дружество.В крайна сметка бе решено да се изчака изготвянето на одита, да се видят резултатите от него и тогава да се предприема смяна на ръководството./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.