iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко Борисов прави PR на световни компании в Пернишко

Премиерът Бойко Борисов стана главно действащо лице в PR акция на световни компании в Пернишко. Министър-председателят преряза лентата на търговски обект на главен път Е-79  до пернишкото село Студена, който е отворен от месеци.
 
Пред посланиците на държавите-инвеститорки в обекта - посланикът на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланикът на Великобритания Н. Пр. Стийв Уилямс и посланикът на Холандия Н.Пр. Карел Ван Кестерен, Борисов очерта добрите данъчни условия, които предлага страната и за пореден път даде примери с числа като пресметна, че плоският данък у нас напрактика е 7%.
 
Британският посланик демонстрира отлично владеене на български и с това си заслужи аплодисменти. Няколко пъти той спомена името на Студена.
 
Строителният министър Росен Плевленлиев нарече посланиците „височества", вместо „превъзходителства" и отново се разприказва за магистрали. „Струма трябва да продължи", каза той и избухна в смях.
 
Плевнелиев обясни, че магистрала "Люлин" ще бъде съществено завършена в края на годината и окончателно завършване до 15 май догодина.
 
Министър-председателят предварително обеща, че след четвъртък, когато ще се гласува актуализацията на бюджета,  ще има още 65 милиона за аутобана, ама никакви планове да не се правят за след това. На чужденците каза, че ще направи необходимото да имат много магистрали, ако искат да инвестрират и да си правят обекти. Той напомни още, че до 31 юли трябва да са готови 32 километра от магистрала "Марица", където се очаква да открие подобен комплекс.
 
На събитието присътваха народните представители Ирена Соколова и Владислав Димитров, областният управител на Перник Иво Петров, зам. кметът на Перник арх. Михаил Михайлов, кметът на Трън Станислав Николов,  кметът на Студена Валери Спасов.
 
Бойко Борисов коментира пред многобройните журналисти поскъпването на газа, като го оправда с неизгодно подписани договори от предишното урправление и препоръча фирмите да си сложат портретите на Овчаров, Станишев и Първанов. Борисов коментира и декларираните от Доган 1,1 милиона лева приходи като вредна практика по време на Тройната коалиция да се прибират комисионни при всеки удобен повод за консултации.
 
Не стана ясно какъв точно беше замисъла на PR-акцията и защо Борисов се включи в нея. Подчертано беше обаче, че въпреки кризата големите компании не са се отказали от инвестиции у нас.
 
"С интерес научаваме, че премиерът Бойко Борисов открива търговски обект до с. Студена. Става дума за една бензиностанция със закусвалня - голямо постижение с чуждестранните инвестиции", коментира по този повод Сергей Станишев.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.