iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Борис Велчев: Людмил Стойков продължава да е обект на внимание на прокуратурата

Спонсорът  на президента Георги Първанов Людмил Стойков.

Съдът си свърши брилянтно работата по делото "САПАРД". Това заяви пред журналисти главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
 
Резултатът по делото "САПАРД" показа, че прокуратурата неправилно беше обвинявана, че е действала поръчково, допълни той. Велчев обясни, че по делото за източван на САПАРД е нямало как да бъде повдигнато обвинение на бившия собственик на "Дюни" и спонсор на президента Георги Първанов Людмил Стойков.
 
"Стойков продължава да е обект на внимание на прокуратурата", заяви обаче главният прокурор. Той подчерта, че оправдателната присъда на Стойков за пране на пари вече е протестирана от прокуратурата.
 
Относно оправдателната присъда от вчера по делото срещу бившия зам.-вътрешен министър от ДПС Раиф Мустафа, той заяви, че "прокуратурата с основание ще протестира това решение на съда".
 
Велчев коментира, че за пореден път става ясно, че е трудно да се докаже обвинение в корупцията. Той обясни, че причината за това е "законовата уредба и неустановената практика на съда".
 
Главният прокурор каза още, че до броени дни трябва да приключи експертизата на изгубените документи на ДАНС, заради които е разследван бившият премиер Сергей Станишев.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.