iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Газът, токът и парното от днес са с нови цени

От днес влизат в сила новите цени на природния газ, електрическата енергия, парното и топлата вода, които бяха постановени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на 28 юни. Най-голямо е поскъпването при природния газ - 24.63%, следвано от увеличението на парното и топлата вода, което достига 18.6 на сто и скок на електрическата енергия, която поскъпва до 2 на сто.
 
Цената на газа за клиенти на "Булгаргаз" ще се повиши средно с 0.11 лв. за кубически метър газ, като ще плащат по 0.54 лв. за кубически метър. Стопанските потребители на "Овергаз" ще плащат средно между 0.75 и 0.95 лв. на кубик в зависимост от индивидуалната си тарифика. Битовите абонати през третото тримесечие на годината ще заделят средно по 0.94 лв. на кубически метър природен газ.
 
Средното поскъпване на тока за клиентите на ЧЕЗ, която обслужва Западна България, ще е с 1.88%. Така за дневна тарифа от юли потребителите ще плащат 14.1 ст. за киловатчас, а за нощна - 9.8 ст. Подобни цени ще плащат и жителите на Югоизточна България, която се обслужва от ЕВН. Най-скъп ще е токът за клиентите на Е.ОН., които ще плащат 15.4 ст. през деня. От ДКЕВР вчера окончателно са завършили доклада от регулаторния одит в трите електроразперделителни дружества.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.