iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


БСП подсили със сокове гладуващия протест

Младежи от БСП подсилиха със сокове гладуващите металурзи в Радомир.
 
Областният координатор на младежката организация на БСП в Перник Венера Стоянова, пернишкият младежки лидер Станислав Владимиров и Владимир Ненков посетиха "Радомир Метал Индъстрийз" и занесоха на протестиращите срещу поскъпването на газа работници минерална вода и натурални сокове.
 
Заедно с младежите в радомирското предприятие, където от понеделник тече щафетен гладен протест, отиде и депутатът Ангел Найденов.
 
"Искаме българите да се събудят, повишаването на цените на газа и тока ще доведе до увеличение на всички основни стоки. Само след месец всички ще усетим ценовия удар, но тогава ще бъде късно за протести.", каза Виолета Николова, която работи като старши изпитвач в предприятието. Тя и колегата й механик в ЕСДЦ Илия Илиев застъпиха на вахта, поемайки щафетата от Бистра Искренова и Димитър Джевелеков.
 
Синдикалната лидерка в предпирятието Копринка Иванова, която в понеделник даде старт на протестите благодари на младежите за подкрепата и съпричастността и изрази съжаление, че никой от управляващите не ги е чул.
 
Състоянието на гладуващите работници се наблюдава от лекар. Плътно до протестиращите е и регионалната лидерка на синдиката Наташа Ангелова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.