iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приеха нови правила за пускането на парно в блоковете

Присъединяването на инсталациите на потребителите в сграда - етажна собственост, към топлофикационно дружество ще се извършва с писменото съгласие на собствениците, притежаващи най-малко две трети от квадратурата в сградата. Това реши парламентът, който прие на второ четене текстове от промените в Закона за енергетиката, предаде БТА.
 
Досега законът предвиждаше решението да се взема с гласовете на две трети от собствениците в сградата. Идеята е хората, които притежават две трети от квадратурата, да определят присъединяването или отказването от топлофикационната услуга, поясни Никола Белишки от ГЕРБ.
 
Парламентът реши още, че уредите за дялово разпределение на топлинна енергия могат да бъдат собственост на потребителите, да бъдат взети под наем или на изплащане от топлинните счетоводители.
 
Изборът на топлинен счетоводител ще става с писменото съгласие на собствениците, притежаващи най-малко две трети от собствеността в сградата. Фирмата ще сключва договор с крайния потребител, с който ще се уреждат собствеността на уредите, условията и начина на плащане, периодичността на отчитане на показанията, заплащането на услугата за дялово разпределение.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.