iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметица, "по-лоша от еврейка и полякиня", забъркана в далавера с Ковачки

Кметица, "по-лоша от еврейка и полякиня", забъркана в далавера с Ковачки

За "нечисти сделки" в полза на минния бос Христо Ковачки, искат съдът да я отстрани от длъжност
 
Окръжна прокуратура - Кюстендил започна разследване по десет сигнала за финансови машинации на кмета на Бобов дол Грети Алексова, предоставени от осем общински съветници начело с омбудсмана на Бобов дол Красимира Анастасова, пише "Струма". Те настояват Окръжен съд - гр. Кюстендил да наложи мярка на процесуална принуда "временно отстраняване от длъжност", тъй като считат че кметът на община Бобов дол инж. Грети Алексова може да създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата, като окаже влияние на служителите в Общинска администрация и извърши управленски или други служебни действия, насочени към укриване или унищожаване на документи.
 
Главното обвинение на осемте от общо десет общински съветници е в самоуправствени действия на инж. Грети Алексова в полза на минния бос Христо Ковачки, на когото е предоставила, без да плаща, още един етаж от 330 кв.м "в комплект"със закупения от него общински ресторант "Волга" за минималните 120 000 лв. - общо над 660 кв.м. Решенията за продажба на недвижимия имот и определянето на началната тръжна цена са взети под председателството и решаващия глас на действащия към момента на вземането им председател на ОбС - Бобов дол инж. Димитър Ганчев, кум на кметицата, който впоследствие сключва договора за продажба в качеството му на купувач, действащ като упълномощен представител на "Въгледобив Бобов дол" ЕООД на Христо Ковачки. Налице е явен конфликт на интереси и предвид това, че същият от 08.08.2007 г. е заместник изпълнителен директор на "Въгледобив Бобов дол" ЕООД. С така сключения договор за продажба кметът ощетява общината и облагодетелства купувача.
 
Ковачки е получил без пари част от общински паркинг, за да разшири търговската площ на магазин "Европа", който разположи до кметството, гласят още обвиненията срещу кметицата, която пернишкият бизнесмен Милен Миленов нарече преди време: "По-лоша от еврейка и полякиня, заедно". Според Миленов, кметицата и червената депутатка Мая Манолва са оказвали натиск за изхода на делото им с община Бобовдол за ревизионен акт за над милион лева. Още преди да стане кмет, ни поиска 30 на сто, за да вървят нещата", заяви Милен Миленов, съсобственик в "Алматея", по адрес на Грети Алексова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.