iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят общински съветник от Перник - кмет на Бобов дол

Правят общински съветник от Перник - кмет на Бобов дол

Съветникът Стоичко Стоянов разкри нова икономическа формула за управлението на миньорската община пред вестник "Струма".
 
Трима ключови минни босове чертаят нова икономическа формула за управление на град Бобов дол. Съпругът на кмета на Бобов дол Грети Алексова, с когото са във фактическа раздяла Венцислав  Алексов е влязъл в комбина със зетя на собственика на ТЕЦ "Бобов дол" Христо Ковачки - Никифор Вангелов, и с управителя на "Мини Перник" - общинския съветник Огнян Зарев, за съвместно ръководство на минните басейни в Бобов дол, съобщи общинският съветник от Бобов дол Стоичко Стоянов, цитиран от "Струма". По силата на тази формула се очаква Огнян Зарев, роден в Бобов дол, живеещ на главната улица, дългогодишен инженер от "мини Бобов дол", назначен за управител на "Мини Перник" от Христо Ковачки, собственик на пернишката мина, да бъде издигнат за кмет на Бобов дол. Венцислав  Алексов е собственик на открития рудник "Христо Ботев".
 
Публична тайна е, а и всеки ден на фонтана на централния площад в Бобов дол ставаме свидетели как Венцислав  Алексов в 9,30 часа, пристигайки от жилището си от Дупница, влиза в кметския кабинет на съпругата си Грети Алексова. Странното в случая е, че той живее на съпружески начала в апартамент в Дупница от повече от 5 години с жена от село Дяково, Дупнишко. За всички е известно, че всъщност община Бобов дол се ръководи не от Грети, а от Венцислав  Алексов, каза Стоичко Стоянов. Добрите отношения между тях са възстановени, след като Грети Алексова обяви, че е разведена и успя да предостави над 18 декара земя временна общинска собственост на Венцислав  Алексов и негови съдружници от София, за да обособи открития рудник "Рудината", каза Стоичко Стоянов.
 
"Мини Бобов дол" се стопанисва под наем от Христо Ковачки от 2007 година. За обединението в консорциум на тримата основни играчи съдействал и Валери Радлев, заяви съветникът.
 
От сигурен източник знам, че кметът на Бобов дол Грети Алексова се опитва да наложи за шеф на "Въгледобив" - Бобов дол съпруга си Венцислав  Алексов. Целта на кметската рокада е да бъде изместен сегашният управител Огнян Зарев, шеф на "Мини Перник" и управител на "Въгледобив". Причината за новите комбинации е икономическа - как да бъде погасен дългът от 20 милиона лева на "Въгледобив" - Бобов дол към държавата. Предприятието не е внесло нито стотинка към държавата като наемател на "Мини Бобов дол", макар че Христо Ковачки успява да изплаща заплати и осигуровки на около 2000 миньори, ангажирани в добива на въглища.
 
Това е публикация на вестник "Струма", в която е замесено името на уважавания общински съветник в Перник, избран със листата на партия ЛИДЕР инж. Огнян Зарев. 
 
ЛИДЕР има едно съветническо място в Общински съвет Перник, което след местните избори през 2007г.  беше заето от кандидата за кмет на община Перник от партията Иван Джегалски. В последствие той сата заместник кмет на общината и на неговото място в Общинския съвет влезе Огнян Зарев. 
 
Известно е, че в предни управленски мандати той е бил и зам. кмет в община Бобов дол.
 
Неговата служебна длъжност понастоящем е зам. изпълнителен директор на "Мини Открит въгледобив " в Перник и на Мини Бобов дол.
 
Осведоменият информатор на вестник "Струма"  далеч не е разбрал каква е длъжността на Зарев, затова и на сериозно съмнение може да бъде подложена информацията му за политическите намерения на Зарев.
 
На перничани е добре известно, че и като общински съветник, и като зам. изпълнителен директор на „Мини Открит въгледобив" Огнян Зарев винаги е бил с лице към проблемите на Перник и към решаването им. Доколкото е известно, особено на работешите в мината, тя се управлява добре. Въпреки трудните времена помага на Футболен клуб "Миньор".
 
Като безспорна негова заслуга може да се отбележи грижата, която ръководената от него въгледобивна фирма полага на Минната дирекция. След приватизацията на „Мини открит въгледобив" сградата, която е паметник на културата стана частна собственост. Сега със средства и ресурс на предприятието се подържа и обновяв, като се запазва автентичния й вид под контрола на Зарев. Освен това макар и частна тържествената зала на Минната дирекция винаги е била предоставяна безвъзмездно за всякакви обществени прояви. Това само малка част от заслугите на Огнян Зарев за Перник и намесването му в схеми в Бобов дол е най-малкото некоректно.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.