iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пламен Атанасов: Миньор е финансово обезпечен

Преди дни футболистите на Миньор (Перник) започнаха лятната си подготовка за новия сезон на „А" група. На първата тренировка присъства и изпълнителният директор Пламен Атанасов, който сподели пред "Новспорт" своите очаквания за новия сезон и предстоящата подготовка на Миньор.
 
„Към днешна дата се опитахме да осигурим всичко необходимо за нормалното протичане на подготовката на Миньор (Перник). Осигурихме нова екипировка, програма за подготовката на отбора, която се разделя на два етапа. Осигурили сме осем контролни срещи, а деветата ще бъде след завръщането от Марибор в Перник", започна Атанасов.
 
„Работим усилено през целия месец юни по мащабния ремонт на стадион „Миньор". Зачимили сме и тренировъчната база стадион „Металург", където отборът ще се готви след 23 юли. По-големите училия като средства, работна сила и техника сме хвърлили на стадион „Миньор"", коментира Атанасов.
 
„Довършваме разчимяването на стадиона. Чимовете ги преместваме на тренировъчната база на детско-юношеската ни школа. Започваме изкопните работи, за да може да бъде поставена поливната система, да бъде направена подготовка за слагането на новите чимове, които ще бъдат внесени от Гърция. VIP ложата ще бъде завършена и ще подобрим условията за журналистите, като за всеки един журналист ще има всички необходими удобства като Интернет връзка, телефонна връзка и по-добри условия за наблюдаването и отразяването на мачовете. Имаме намерение да покрием 70% от седалките на стадион „Миньор", като в момента разглеждаме офертите по проекта за изграждане на осветление", допълни Атанасов.
 
„Финансова сигурност за клуба има. Мога да уверя хората, че при нас забавени плащания няма за минал период. Бюджетът е изготвен. Сумата за подготвителния период надхвърля 400 000 лева", коментира Атанасов.
 
„Помислили сме и по въпроса за селекция. Няма да се изхвърляме на бедния български пазар. Няма имена, които да представляват интерес за нас. Водим разговори с дадени футболисти", завърши Атанасов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.