iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не се събраха желаещи да учат музика в Перник

Пет паралелки ще бъдат закрити от тази есен в няколко училища на територията на областта, информира ТВ Кракра. Причината е в липсата на кандидати за тях.
 
Пет паралелки ще бъдат закрити през предстоящата учебна година, информира директорът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Коконова. Това се налага от недостигащия брой ученици. Съкратени са паралелките по музика в Средното общообразователно училище „Св. Климент Охридски", „Технология на фармацията и парфюмерийно- козметични продукти" в Технологична професионална гимназия „Мария Кюри", „Автотранспортна техника" в Професионалната гимназия по транспорт в Радомир, „Промишлена електроника" в Техническата професионална гимназия - Радомир и „Компютърни мрежи" в Професионалната техническа гимназия „Юрий Гагарин". Вече са обявени списъците на приетите от 2- рия етап на класиране седмокласници. Техният брой е 46, като при второто класиране те си запазват мястото от първото или отиват на по- предно такова, обясни Коконова.
 
Записването след втория етап започна от вчера и ще продължи до 6- ти юли. На 8- ми юли ще бъдат обявени местата за третия етап, където учениците ще подават нови заявления за новообявените места. Те ще се приемат от 9- ти до 13- ти юли.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.