iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Комунални проблеми тормозят жителите на "Изток"

Комунални проблеми тормозят жителите на "Изток"

Второ косене на тревните площи тръгна от тази седмица в кметство "Изток".
 
Дейностите по поддръжката на зелените площи се извършват от фирмите "Стройинженеринг" и ЕТ "Лидия Наумова", с които има подписани договори. Фирмите от своя страна осигуряват необходимите хора, като в зелените парцели влизат по 5-6 косачи. Поетапно и по график, коситбата ще обхване 150-те декара тревни площи на територията на кметството, информира кметът Снежанка Викторова, цитирана от "Градски вестник". Към тази територия попада и част от вътрешноградската магистрала от квартал "Тева".
 
В същото време, от политическите партии недоволстват относно друг комунален въпрос за решаване - разделното събиране в квартала. По-сериозна организация в разделното събиране на отпадъците иска от местните власти и фирмите, натоварени с дейността, активистът на партия „Атака" в Перник Павел Павлов.
 
Той е отговорник на партията в пернишкия квартал Мошино и алармира, че в района на „Изток" няма достатъчно съдове за събиране на отпадъците по категории. По негови наблюдения и големите, и малките магазини изхвърляли безразборно опаковки от хартия и кашони, вместо да ги рециклират.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.