iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна фестивалът за хора с увреждания

Започна фестивалът за хора с увреждания

Четвърти национален фестивал на хората с увреждания започна в Перник. Близо 900 са участниците във фестивала от клубове в цялата страна, които ще се представят на сцената в Перник с музикални, танцови и певчески изпълнения. Сред тях са и гостуващи формации на инвалиди от Сърбия и Македония, както и групи на деца от специализирани институции.
 
Четвъртият национален фестивал на хората с увреждания се провежда под егидата на кмета на Перник Росица Янакиева, която откри двудневната проява. Гости на церемонията бяха депутати и дипломати от посолствата на Русия и Гърция, както и директорът на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски. Фестивалът, който се организира от дружеството на инвалидите „Силен дух" в кв. „Църква" се с конкурсен характер. Председател на журито е естрадната звезда Мими Иванова.
 
По информация на Минчо Коралски около 800 000-900 000 са хората с увреждания в България. Сред целите на ръководената от него агенция е създаването на регистър на инвалидите. Най-големия проблем на тези хора, след здравето, остава липсата на интеграция на трудовия пазар. 95% от инвалидите в трудоспособна възраст са безработни.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.