iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Работници обжалват цената на газа пред главния прокурор

Работници обжалват цената на газа пред главния прокурор

Работниците от фирма „Радомир Метал Индъстрийз" сезират главния прокурор за неправомерно формирана цена на газа.
Решението за това беше взето в края на миналата седмица, когато се разбра, че днес фирмата ще бъде посетена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайко Трайков.
 
На среща при закрити врата в присъствието на зам. председателя на КНСБ Валентин Никифоров - шеф на Националния стачен комитет на синдиката, беше решено да бъде прекратен и обявеният от синдикалисти гладен протест срещу цената на газа.
 
Жалбата за поскъпването на синьото гориво с близо 25% вече е изпратена до главния прокурор на републиката Борис Велчев с настояване да се провери дали стойността е формирана законосъобразно.
Пред министър Трайко Трайков мениджърският екип на фирмата ще представи предложения, чието изпълнение ще спаси фирмата. В нея работят 550 души. Засега няма хора в неплатен отпуск, но работниците са на 4 часа от 1 юли. Това означава, че ще получават по половин заплата.
Гладната стачка започна в понеделник. Първи в нея се включиха председателят на КНСБ в предприятието Копринка Иванова и секретарят на синдиката Димитър Рашев. В щафетното гладуване се включиха 15 души от синдикалния комитет. По време на протеста те са нощували на работните си места.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.