iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Честит професионален празник на всички служители на МВР!

Преди 131 години на този ден княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Брумов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. От 1992 година 5 юли е обявен за професионален празник на МВР.
 
Честит професионален празник на всички служители от вътрешното министерство!
 
Тази година за празника си МВР получава специален подарък. "Нашата полиция" се казва песента на Веселин Маринов, написана специално за случая. Нейни автори са поетът Евтим Евтимов и композиторът Тончо Русев, аранжиментът е на Пламен Велинов.
 
Нашата полиция
 
Ако някой някъде предавасвоето отечество и слава,ако клетвата за дълг прегази -моята полиция ме пази.
Ако някое продажно братствограби от народното богатство,истината днес е само тази -родната полиция ме пази.
Ако някой вярата убиваи престъпниците сам прикрива,ако някой пред лъжата лази -нашата полиция ме пази.
Припев: Хора, подарете цвете,хора, запомнете ни добре!Гордост е да служиш в редоветена България и МВР
 
Само времето ще покаже дали тя ще се запее масово от полицаи, дознатели, разузнавачи и други служители на МВР. Ако те и ръководството я харесат, нищо чудно песента да се превърне в химн на МВР.
 
Ден преди празника на МВР министърът Цветан Цветанов изрази удовлетворение от това, че през първата година, откакто оглавява ведомството, то е успяло "да вкара в допустими за обществото граници" тежката организирана престъпност.
 
Въз основа на "хоризонтален анализ на всички служби" броят на лидерите на престъпни групи, идентифицирани от МВР, е нараснал от 177 на 189, посочи министър Цветанов.
 
Сега във фокуса на ведомството е т. нар конвенционална престъпност и МВР насочва усилията си към охраната на реколтата от плодове и зеленчуци, жътвата, безопасността в курортите.
 
Цветанов отбеляза успеха на МВР от последните две седмици, през които е била разбита "сериозна група за грабежи и кражби в апартаменти", която за 5 - 6 минути успявала да изнесе имуществото от 3 апартамента.
 
В отговор на въпрос министърът каза, че обединението на пожарната и "Гражданска защита" в една дирекция се обмисля във ведомството, но това може да стане само след широка обществена дискусия.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.