iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бикините станаха на 62 години

Бикините станаха на 62 години. Интересеното е, че създателят на банските от две части не е моден дизайнер, а автомобилен инженер.
 
Идеята за атрактивния и удобен бански се появава в ума на Луи Реар, докато наблюдава как жените на плажа непрекъснато подръпват кюлотите и сутиените си. Не се знае колко време е отнело на Реар да измисли модела, но пред публика банският в две части е представен на 5 юли 1946 година във Франция.
 
След дефилето светът е скандализиран и в много държави моделът е забранен. Бързо обаче жените осъзнават ползата от триъгълните бикини и новата мода се разпростира по европейските плажове. В Съединените щати дамите се оказват по-стеснителни.
 
Чак след излизането на филма "И Господ създаде жената", в който Бриджит Бардо се появява по скандалния бански, бикините завлядяват и американките.
 
Първите модели бикини са далеч по-консервативни от днешните - долнищата са дълбоки и покритват пъпа, горнищата покриват бюста изцяло. С напредването на годините парчетата плат покриват все по-малки части от женското тяло, навлизат и оскъдните бразилски модели тип танга.
 
Макар и много малко жени да са запознати с трудното начало на бикините, те присъстват във всеки дамски гардероб. И най-вероятно ще останат там завинаги.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.