iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Топ-баскетболистка на Миньор отиде в Монтана

Пернишката баскетболистка Камелия Михалкова ще играе от новия сезон за Монтана 2003. През последните две години тя бе част от състава на жълто - черните.
 
Камелия Михлакова подписа договор с бронзовия медалист в националната басектболна лига при жените. През новия сезон тя ще брани редиците на Монтана 2003. През изминалия шампионат Михалкова игра много силно и това не остана незабелязано, на три пъти тя бе избирана за най - полезен играч на кръга, а през месец април тази година тя бе обявена за баскетболистка номер 1. Камелия Михалкова игра общо в 19 мача през редовния сезон и записа средно по 20.3 точки и 8 борби на мач. В плейофите тя отново бе на ниво, но Миньор бе остранен от Берое с две на една победи. Въпреки това Михалкова записа средно по 23.3 точки, 7 борби и 4 асистенции в трите двубоя. Михалкова дойде в Миньор в края на лятото на 2008 година и изкара два сезона в тима. Преди това тя бе две години в Лукойл Нефтохимик, където на два пъти спечели сребърните медали в първенството. Междувременно стана ясно, че пернишкият баскетболен клуб Миньор е подал заявка за участие в новия сезон на първенството в елита.
 
Още четири отбора са депозирали своите документи за Националната баскетболна лига при жените, а това са Лукойл нефтохимик, Монтана 2003, Берое 07 и Славия. Единственият състав, пропуснал официалния срок за заявки, е вицешампионът Дунав Еконт. На негово място има вероятност да заиграе отбор от А група.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.