iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Една година ГЕРБ на власт

Навърши се една година от спечелването на парламентарните избори от ГЕРБ.
 
Преди една година ГЕРБ-ерите в Перник ликуваха. Какви са настроенията им сега и какво очакват от бъдещето попитахме народните представители:
 
Ирена Соколова: Убедена съм, че за една година успяхме да променим имиджа на Перник и погледа към града и хората. Като мажоритарен кандидат за депутат обещах да се опитам да променя виждането за нашия град, да се снижи агресията, да има микроклимат в града и областта, който да ни води към по-добро бъдеще. Надявам се все повече хора да чувстват, че това, което се случва в града сега, носи послание за успех, за израстване и повече възможности за младите хора и всички други. Икономическата ситуация е трудна. Това е проблем на Европа и света. Колкото по-малко е градчето, толкова по-нестабилно е организирано и по-силно усеща икономическата криза, защото има по-малко ресурси. Позволявам си да припомня, че отношението на министър-председателя към града, отношението на всички министри, на целия кабинет е с топлота и с желание да помогнат на гражданите. Когато ние говорихме с тях, ги помолихме за по-добро отношение към града и го постигнаме. През следващата година очаквам по-стабилна икономическа ситуация. Очаквам кмет, който да поеме управлението на града в синхрон с управлението на държавата и да работим заедно в екип, а не в противоборство, за да постигнем по-добри резултати.
 
Владислав Димитров: Самият факт, че от години се говори за ремонт на театъра, а реализацията започна едва сега - по време на нашия мандат. Факт е вече университетът в Перник, който ще приеме студенти от 1 октомври тази година. Надявам се в същия дух да излизат и нови придобивки, с които да се справим и да вървим напред. Да очакваме по-добра икономическа ситуация, защото както е известно проблеми има навсякъде и във всичко. В съседните държави се качват ставките за ДДС, а ние успяваме да задържаме растежа на данъците. Надявам се на по-малко безработица през следващата година, хората да бъдат по-доволни и по-щастливи.
 
На снимката: Наздравица със журналистите на този ден, но преди една година.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.