iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Великолепната седморка на Баретата в Перник отива в съда

Обвинителен акт срещу „Великолепната седморка" на Златко Баретата в Перник е внесла в съда местната окръжна прокуратура.
 
Организираната престъпна група е покривала територията на пернишкия квартал Изток. Бандата се е занимавала с наркотици и лихварство. Тя е била изградена от сочения за дясната ръка на Баретата перничанин Мартин Димитров-Маката през 2008 година.
 
Година по-късно, през есента на 2009-та, организацията е разбита, а срещу седем от членовете й, сред които Мартин Димитров- Маката, Бисер Борисов-Лихваря и Ангел Ангелов-Геле, са повдигнати обвинения за участие в организирана група, като Мартин и Бисер са подведени под отговорност и като ръководители на групата и за лихварска дейност.
 
През бандата са преминали десетки малки хора, тъй като дилърите сами търсели клиентите си, но имали право да наемат и други лица, които да препродават.
 
Връзките с наркоманите се осъществявали с мобилен телефон. Ако дозите се загубели, дилърите възстановявали пари от собствени средства. Ако някой не отчетел парите от печалбата или загубел дозите следвали наказания и глоби, а понякога били прилагани и силови методи.
 
Тарторът на групата Мартин Димитров е сред подсъдимите и по делото срещу Златко Баретата. Заедно с шефа си той е обвиненен и за убийството на наследника на Райко Кръвта Румен Алфа.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.