iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор падна след вратарска грешка

Столичният Локомотив победи с минималното 1:0 тима на Миньор Перник в проверка, която двата тима изиграха в Банско, където протича лятната им подготовка. Единствения гол за „железничарите" бе дело на Димо Атанасов през втората част. Това бе втора проверка за възпитаниците на Димитър Васев. В първия си мач Локомтив също записа победа - 2:1 срещу Пирин Разлог.
 
Още в първите няколко минути на мача двата тима направиха няколко опасни атаки към противниковите врати. Първо Петър Петров от състава на Миньор Перник премина през защитата на столичани, но стреля право в ръцете на вратаря. Локомотив отвърна веднага с положение на Илиян Гаров, който имаше възможност да порази вратата, но ударът му с глава мина над напречния стълб.
 
Последваха няколко скучни минути, като единствено Горанов пробва да застраши вратаря Чворович, но изстрелът му не попадна в целта.
 
На почивката двамата старши треньори направиха редица смени в титулярните си състави, което допълнително разстрои играта на двата отбора. Все пак голът в мача дойде в 52-ата минута след груба грешка на вратаря на перничани. Чворович не успя да отиграе добре върната му от отбраната топка, тя попадна в Димо Атанасов, който на опразнената врата не сгреши.
 
Междувременно в лагера на Локомотив София пристигна нападателят Дерек Асамоа, който по необясними причини пропусна две седмици от началото на подготовката. След края на мача наставникът на столичани Димитър Васев обяви, че би отстранил футболиста от тима, ако това решение зависеше изцяло от него.
 
Следващият мач на Локомотив е в петък срещу съименниците им от Пловдив. Мачът е отново в Банско от 11 часа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.