iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади литератори от Перник със специална награда в Италия

Литературната школа „Пегас" към Общинския младежки дом в Перник спечели специалната награда от 19-ия Международен конкурс за поезия в италианския град Триуджо, съобщи ТВ Кракра.
 
Младите таланти от литературната школа „Пегас" в Перник са сред наградените от 19-ия Международен конкурс за поезия в италианския град Триуджо. Проявата се организира от местния център за младежи и поезия. Общо 1174 творби от цял свят са участвали в конкурса, 19 са били произведенията от България, като 15 от тях са били на пернишки поетеси - Вера Валериева, Йоана Борисова, Роза Димитрова и Весна Петрова. Най-малка от участничките е 14-годишната Дана Цанкова.
 
Всеки творчески сезон центърът за младежи и поезия в италианския град Триуджо издава антология на изявените участници. Тази година в сборника е поместено едно от стихотворенията на 21-годишната Йоана Борисова. Вече 12 години литературната школа „Пегас" подготвя млади таланти. Общо 25 момичета са се обучавали в нея. Между тях са печелилите редица награди в различни конкурси Мила Миленова, Ива Емилова, Василена Попова, които в едно от предишните издания на конкурса имаха щастието да пътуват да Триуджо и лично да получат наградите си. В момента школата посещават 13 поетеси.
 
Литературна школа „Пегас" към Общинския младежки дом в Перник вече е получила покана за участие в юбилейното, двадесето издание на поетичния конкурс в италианския град.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.