iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възстановяват хижа Джамен над Сирищник

Хижа „Джамен" над село Сирищник, община Ковачевци ще бъде възстановена. С това се е заело гражданско сдружение „За развитие на Ковачевци", съобщи телевизия „Кракра".
 
Неговият председател и шеф на местното туристическо дружество Емил Денков информира, че до хижата вече има прокарани ток и вода. Прави се и пътя до туристическия обект.
 
Близо до хижата има извор с лечебна вода, а мястото е пресечна точка на теристически пътеки от Сирищник и Трън. Очаква се туристите да се завърнат в района заради извора и красивия изглед.
Сдружението си е поставило за цел да работи за развитие на туризма в община Ковачевци, по озване на оклоната среда и водите, за насърчаване на малкия и среден бизнес. Членовете на неправителствената организация вече са направили две акции за почистване на районите около Ковачевци.
В общината има възможности за развитие на селски и еко туризъм. Предстои много просветителска работа с хората, за да разберът колко е важно да се съхрани красивата природа, да опазват чиста околната среда, да придобият мениджърски умения, за да използват наличната материална база за селски туризъм, към който се проявява все по-голям интерес.
Членовете на сдружението са хора с опит в бизнеса и могат да помагат.Те финансират и някои от начинанията.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.