iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин координира ГЕРБ в София

Перничанин координира ГЕРБ в София

Новият координатор на градската структура на партия ГЕРБ в София се оказа перничанин.
 
След решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ от 15 юли, овакантеният партиен пост заради приетата оставка на депутата Лъчезар Иванов беше зает от председателя на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов.
 
Първият между равните столични общински съветници строи къща в Банкя, но е роден в Перник.
 
След избора му за партиен началник на ГЕРБ в София от „24 часа" го попитаха дали не е назначен по съседска линия, понеже е от Банкя. Не съм от Банкя, а от Перник. По тази географска логика трябва по-скоро да съм от приближените на президента, през смях отговаря Иванов.
 
„Живял съм в Перник до 10-ата си година. Оттогава живея в квартал "Гео Милев". От 4 г. строя къща в Банкя и вероятно в следващите 4 г. ще я довърша. Концесиите на минералната вода в Банкя и заводът бяха на фирмата на съпругата ми. Построихме го и после продадохме бизнеса, защото се оказа, че дистрибуцията не ни е по силите.", разказва новият координатор на ГЕРБ в столицата.
 
Преди това за него Банкя било само географско понятие. После обаче се убедил, че това е едно от най-хубавите места за живеене. През 2001 г. купили парцела, 2006 г. направили първата копка и сега фамилната му къща била до груб строеж.
 
Живея с идеята, че някой ден ще стана от Банкя, но няма как, родом ще си остана от Перник, признава Андрей Иванов.
 
До 10 дни Изпълнителната комисия ще утвърди районните ръководства на ГЕРБ - София, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. Бавно върви и утвърждаването на общинските ръководства в страната, заради прекомерната заетост на членовете на Комисията.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.