iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Александра Кънчева най-резултатна в кошмарен за националките мач

Александра Кънчева най-резултатна в кошмарен за националките мач

Националният отбор на България за жени до 20 години загуби и третия си мач от груповата фаза на Европейското първенство, дивизия А. Възпитаничките на Хосе Луис Ернандес претърпяха поражение от Холандия с 63-32, което е и третата загуба на тима. По този начин българките завършват на последното четвърто място в група А и ще се борят за оставане в елитната дивизия. Нашите ще спорят с отборите на Швеция, Германия и Румъния за две места, които ще дадат право на участие в дивизия А и догодина.
 
От самото начало на срещата българските момичета започнаха неуверено и играта не им вървеше. През първите 3 минути те не бяха отбелязали кош, а противникът вече имаше 12 точки в актива си. Играта продължи в същото темпо до края на първата част, а разликата ставаше все по-голяма. Тя достигна цели 18 точки и търсената победа за българките вече изглеждаше далечна. Втората четвърт започна подобно на първата - със силна серия на холандките, която ги изведе с цели 25 точки напред за 30-5. До почивката България успя да запише двуцифрен резултат, за да се стигне до 32-14 на полувремето. След почивката българките започнаха доста силно - с две поредни тройки и кош, за да се намалят дефицита си до 12 точки - 34-22. Холандия обаче отново навлезе в своя ритъм и успя да увеличи разликата, която беше „стопена" до 11 точки, на цели 19 - 45-26. До края на третата четвърт преднината на холандките премина и границата от 20 точки за 47-26. След като изходът от мача вече беше ясен, последната част премина без интрига и резултатност. За 6 минути и половина българките бяха отбелязали само един кош, а разликата стана 30 точки при 58-28.
 
До края на срещата се оформи и крайното 63-32 в полза на Холандия. За победителките най-резултатна беше Майке Клайн, която записа 12 точки и 3 борби. Клара ван дер Хук се включи с 11 точки и 5 овладени топки за победата на тима си.За България Александра Кънчева вкара 7 точки и така беше най-резултатна в отбора си. По 6 точки и 2 борби добавиха Памела Дечева и Михаела Дилова. Другата миньорка в отбора, Мария Бойчева, влезе като резерва и за 18 минути не вкара кош./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.