iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявен е конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Перник

Конкурс за заемане на длъжността директор Регионален исторически музей обяви Община Перник.
 
Кандидатите трябва да имат степен „магистър" по специалност от професионално направление история, археология и етнология, 5 години работа в музей, компютърна грамотност.
 
Тяхно предимство ще бъде допълнителна квалификация и/или специализация в областта на музейното дело и владеенето на чужд език.
 
Конкурсът ще бъде чрез защита на концепция за развитието на Регионален исторически музей - Перник за срок от три години, като първата година трябва да бъде подробно разработена. Разработката трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на музея; основни проблеми на функционирането му; тенденции и възможности за развитието му, мерки за реализиране на конкретни проекти по комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователската, образователната и популяризаторската дейност на музея и др. . Предвижда се и събеседване.
 
Документите трябва да се подават в срок от един месец от публикуването на обявата, която вчера излезе в местните ежедневници. Кандидатите трябва да представят необходимите документи в деловодството на Община Перник, пл. "Ив. Рилски" № 1a, всеки работен ден от 08.45 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 часа.
 
При подаването на документите на всички кандидати трябва да се предостави копие от длъжностната характеристика за конкурсната длъжност.
Съобщение за конкурса все още не е публикувано на електронната страница на Община Перник.
За допълнителна информация - тел. 076 - 684 292, 684 244, 684 274
 
До избора на нов директор на историческия музей в Перник се стигна след пенсионирането на Симеон Мильов. В момента временно изпълняващ длъжността е археологът Василка Паунова.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.