iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Политическата жега нагъна и пернишкия губернатор

Политическата жега нагъна и пернишкия губернатор Иво Петров. В общественото пространство тръгна слух за падането му като областен координатор на ГЕРБ.
 
Заговори се, че Перник е сред проблемните градове в страната, в които ГЕРБ не се води добре и че партийните членове са недоволни.
 
Дебатите по темата се разразиха с пълна сила във форумите. Становищата на анонимните коментатори бяха от крайно негативни до лаконично положителни. Впрочем, така е винаги, когато в града се коментира партиен проблем. Форумците едва ли не разкъсват лидерите на партийните структури в Перник и изливат върху им целия си гняв затова, че в държавата и респективно в града работите пак не вървят.
 
"Слуховете нямат нищо общо с действителността", заяви областният управител и председател на ГЕРБ Иво Петров пред "Вяра". Той посочи, че изпълнителната комисия все още не е заседавала и никъде не са давани предложения за нови областни координатори на ГЕРБ.
 
Никога в изпълнителната комисия не е коментирано, че Перник е проблемен град, категоричен е Петров. Този, който твърди подобно нещо да излезе с името си, призова областният управител.
 
Досега при него такива сигнали не се постъпвали. "Опитвам се да запазя добрия тон, защото това е в полза на структурата на ГЕРБ и на работата", каза Иво Петров. Той заяви, че категорично се разграничава от подобни изявления и ги окачестви като съчинения по картинка.
 
Никой не е коментирал с тримата депутати Ирена Соколова, Владислав Димитров и Петър Петров евентуалното поемане на лидерския пост в Перник от някого от тях, каза още губернаторът.
 
Факт е, че Иво Петров е със стабилни позиции пред премиера Бойко Борисов, който за кратко време доста сгъсти посещенията си в региона. Възстановяването на изгорелия театър върви и бе финансирано от държавата. Премиерът подпря здраво и откриването на университет в Перник.
 
Костадин Хаджигаев, който отговаря за ГЕРБ в Югозапада и е член на партийната Изпълнителна комисия, заяви, че за него Иво Петров си върши работата добре. Възможно някой нарочно да разпространява зловредни слухове в Перник, предположи той. Изпълнителната комисия просто не е сколасала да разгледа работата на още шест-седем области в страната. Сред тях е и Перник, обясни Хаджигаев и допълни, че идната седмица и това ще стане. Анализът на работата ще покаже истината, каза още той. "Ако сме спокойни и си вършим работата си както трябва, хората ще ни повярват", каза Костадин Хаджигаев и допълни, че недоволни винаги ще има./вестник "Вяра"/
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.