iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца направиха вълшебно дърво на желанията

Вълшебно дърво на желанията израсна в Перник. На клоните му могат да закачат своите мечти само деца. Дървто се роди изпод ръцете на млади творци, които бяха привлечени от пленера, организиран от Общината и Културно-информационния център /КИЦ/.
 
Арт-инициативата бе наречена "Лято в моя град" и събра деца от всякакви възрасти. Малчуганите твориха с удоволствие под открито небе. Организаторите им осигуриха полет за въображението, свобода и забава.
 
Веднага след като дървото на желанията бе готово, на него се появиха и първите детски желания, изписани на хартиени цветчета. Някои от тях бяха затворени, тъй като авторите им не желаеха да ги споделят с околните. Никола от ОУ "Св. Иван Рилски" написа "Искам светът да стане по-добър".
 
"Искам да стана професионален сноубордист", "Искам да стана известен лекар", бяха част от детските желания, с които бе окичено вълшебното дърво. "Най-много искам да си имам куче", бе написала съкровеното си желание детска ръка и после бе добавила "... и да имам много шестици".
 
"Много важно да учим децата да бъдат по-екстровертни, да не се страхуват да бъдат щастливи и свободни и да се научат да общуват по между си", каза ръководителят на художествената школа към ОДК Таня Китанова. Под ръцете на младите творци се появяваха слънца, цветя, усмихнати деца и настроение.
 
Детският пленер е третата съвместна изява на Обединения детски кемплекс и културно-информационния център. Предстоят още интересни инициативи, защото децата са жадни за нови и нетрадиционни занимания, сподели Десислава Миланова от КИЦ. През август в Мемориалния комплекс ще бъдант изложени съдове от известната бусинска керамика, ще има и дегустация на вина.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.