iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдят 18-годишна перничанка за безделничество

Съдят жени за безделничество. Това е обвинението, по което пред съда ще бъдат изправени 16 представителки на нежния пол, защото са предлагали платена любов във Варненско.
 
Дамите, които ще бъдат съдени, са част от 27-те жени, които бяха задържани, защото проституирали на няколко места: по пътя за Бургас, в района между магистралата и кв. „Аспарухово", както и на магистралата за София в участъка до Побити камъни.
 
16 от проститутките са задържани многократно и заради това утре те ще бъдат изправени пред съда.
 
Една от жените е рускиня, а две от момичетата са непълнолетни. Те вече са настанени в Дома за временно настаняване на непълнолетни и малолетни лица и ще бъдат предадени на родителите им. И двете девойки живеят във Варна, като първата е родена в морския град през 1992 г., а втората в Перник през 1993 г.
 
Останалите 9 жрици на любовта са задържани за 24 часа и днес ще бъдат освободени, тъй като са арестувани за първи път за такова провинение.
 
Проститутките ще бъдат съдени по чл. 329 от НК за безделничество, тъй като придобиването на доходи по неморален начин влизало в тази категория. Наказанието, което се предвижда в такива случаи е 2 години лишаване от свобода или пробация, а при първо нарушение глоба по административен ред.
 
Нито една от задържаните не е признала, че има сводник и при задържането им всички са твърдели, че работят за себе си.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.