iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тони Велков: Финансово сме добре, остава ни да играем хубав футбол

Тони Велков: Финансово сме добре, остава ни да играем хубав футбол

Миньор (Перник) официално обяви отбора си за сезон 2010/11. Вчера „чуковете" се завърнаха от лагера си в Словения, а днес официална пресконференция в Пресклуб "България" даде треньорът Антон Велков, предаде репортер на Novsport.com.
 
На нея той сподели очакванията си за новия сезон, представи новите попълнения на тима, както и внесе подробности около ремонтните дейности на стадиона в Перник.
 
„По време на лагера имаше хубави неща, имаше и грешки. Имаше положителни неща, независимо от резултата. Надявам се да започнем добре новия сезон", бяха първите думи на треньора Антон Велков.
 
„Г-н Вангелов иска да гледа как Миньор играе добър футбол. Конкретно място няма да обявяваме. Ще видим къде ще завършим през есента и тогава ще видим. Неуместно е още сега да се говори за такива неща, само можем да внесем напрежение в отбора. Футболистите ти няма да подценяват нито един противник и ще играят във всеки мач за победа", продължи младият специалист.
 
Миньор привлече през лятото Румен Рангелов от Ботев (Враца), Николай Христозов от Локомотив (Мездра), Цветомир Тодоров от Бдин (Видин), Любомир Тодоров, на който ще му бъде предложен договор, както и вратарят Николай Станков.
 
„Не смятам, че в България се правят гръмки селекции. Нашата цел е да си оправим стадиона, да не ни е срам да играем на него, както стана това с Монтана. Доволен съм от новите момчета. Румен Рангелов все още не е сработил с момчетата, но показа добри игри през подготовката. Същото се отнася и за Николай Христозов. Ние играем в две схеми и мисля, че той ще се адаптира отлично към тях."
 
Велков допълни, че не обича текучеството и отричането на футболисти. Именно затова към тима са се присъединили само няколко футболисти.
 
Ръководството на Миньор предприе много важна стъпка като поднови дренажната система на „Стадиона на мира" в Перник.
 
„Дренажната система трябваше на ново да се изгради. Не очаквахме, че тази инвестиция ще ни отнеме толкова средства и време. Искахме обаче най-доброто. Не сме оптимисти за първия ни домакински мач и алтернативата се казва Кюстендил. Още не сме се отказали от това да изпълним нещата в зададения срок. Дано да успеем."
 
„Към момента Миньор харчи доста. Тук обаче не може да се живурка. Футболистите трябва с игра да покажат, че заслужават да носят фланелката на Миньор. Финансово сме добре и те няма от какво да се притесняват, визирам месечните им възнаграждения", каза Велков.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.