iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От 1 август започва приемът на документи за безплатно топло

От 1 август стартира приемът на молби за безплатно отопление, съобщи директорът на регионалната дирекция "Социално подпомагане" Ивайла Касърова.
 
Право на енергийна подкрепа имат социално слаби хора от областта. Те могат да депозират декларациите си до 31 март 2011 г. в съответната социална дирекция по постоянния си адрес.
 
Новото е, че кандидатите трябва да заявят вида на отоплението, което ще ползват през зимния сезон - топлоенергия, твърдо гориво, ток или природен газ. Сумите за парно социалната служба ще превежда директно на "Топлофикация".
 
Семействата, отопляващи се на ток, ще получават парите на ръка. Онези, които ще се греят с дърва или въглища също могат да получат финансите за горивото, но пък има възможност те да бъдет дадени на търговеца на едро, който го е доставил, обясни Ивайла Касърова.
 
Това обаче може да стане само с изричното желание на правоимзащите лица. Все още не се знае какъв ще е размерът на отпуснатата сума за топло, тъй като не са определени праговете на минимума доходи за лицата и домакинствата, които имат право да се възползват от социалната услуга.
 
За миналия отоплителен сезон безплатно топло са ползвали 5 004 души в област Перник. Нито един от тях не е злоупотребил с правото си.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.