iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Стадионът на Мира" готов за старта на "А група"

"Стадионът на Мира" готов за старта на "А група"

Миньор Перник се надява, че все пак реконструкцията на градския стадион ще приключи до 7 август, когато жълто-черните приемат в среща от 2-ия кръг на първенството на А група тимът на Славия, обяви старши треньорът на тима Антон Велков:
 
„Дренажната система трябва да се изгради изцяло нова. Първоначално се гонеха някакви срокове, но се оказа, че инвестицията е много по-сериозна и като време, и като финансов ресурс. Въпреки удължения срок, ние избрахме този вариант с идеята, че когато правим нещо, трябва да го направим като хората. Ако не успеем, за нас алтернативата е една - да играем в Кюстендил, допълни старши треньорът на тима."
 
И през миналата година Миньор беше домакин в доста голяма част от мачовете си именно на стадион Осогово в Кюстендил.
 
На въпрос относно лятната селекция на Миньор, Велков отговори, че сега не е моментът за гръмка селекция, още повече, че в България такава няма как да се направи: „На първо място исках да подобрим условията при нас, за да не се повтори мача с Монтана, когато се срамувахме от състоянието на игрището, а информациите да се разпространяват из цяла Европа."
 
Велков представи с по няколко думи и новите футболисти в Миньор. Нападателят Румен Рангелов идва от Ботев Враца, познат е на треньора и до момента впечатлява със скорост и желание, но не може да намери общ език със съотборниците си.
 
За 19-годишният Цветомир Тодоров това е втори опит да стане играч на перничани, след като миналата година изкарал неуспешни проби. Той идва от Бдин Видин, Велков го окачестви като интересен футболист, за който съжалява, че миналата година не било проявено повече търпение от негова страна и повече настойчивост от страна на младока.
 
Николай Христозов също е работил с Велков в Локомотив София, а сега идва от Мездра с репутацията на поливалентен бранител. Във физическо отношение той преодолял доста по-бързо трудностите и задачата му е да замести напусналия Самет Ашимов.
 
Вратарят Николай Банков, който дойде от Спартак Варна, е наясно със статута си и до момента той е трети вратар. Напълно съзнателно Банков не взел участие в нито един мач, за да има достатъчно време за другите двама играчи на този пост - Ивайло Иванов и Иван Чворович.
 
Централният нападател Любомир Тодоров има счупена костица, а Миньор ще се погрижи за неговото лечение и възстановяване. „Най-напред" - заяви Велков - „Любомир Тодоров трябва да се пребори с контузията, а след това и за място в отбора."
 
„Миньор е финансово обезпечен, но това е важно, защото футболистите имат нужда най-напред от сигурност. В никакъв случай обаче няма да се позволи живуркане, а ще се търси постоянен стремеж за развитие", завърши младият специалист.
 
В петък от 18.00 часа Миньор прави първа тренировка на терена на стадион Металург, който също беше реновиран със средства на собственика на клуба. В събота със същия начален час е и контролата с Академик София, на която Миньор ще бъде представен пред феновете си./Гонг

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.