iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Арестуван е килър на адрес в Пернишко

Арестуван е килър на адрес в Пернишко

На адрес в Пернишко е арестуван „килър" по време на последната акция на МВР, започнала в четвъртък вечерта с цел предотвратяване дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност.
 
Рано сутринта днес полицаи са обградили радомирското село Долна Диканя. Там те задържали Боян Джамалов, който е един от най-приближените хора на известния в региона кримигерой Янко Ваташки-Лудия.
 
Според запознати къщата на Джамалов в Долна Диканя била щателно претърсена, но не стана ясно дали е открито нещо.
 
Джамалов е известен на полицията с рекет, изнудвания и хулигански прояви. Срещу него са образувани няколко досъдебни производства, но няма присъди. През 2003г. беше уличен в кражба на релси заедно с Боян Петракиев - Барона. След като се призна за виновен, той се споразумя с прокуратурата за наказание "лишаване от свобода" за срок от три месеца, като изтърпяването на наказанието беше отложено за срок от три години.
 
Боян бил в групата на Янко Лудия от около 20 г. Занимавал със събиране на пари от длъжниците на Янко. Бандата е известна със своята жестокост.
 
Ваташки в момента е на свобода, но не стана известно дали е сред задържаните при операция "Килърите".
 
В полицейската акция   за предотвратяване дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност от всички нива (поръчители, посредници и изпълнители) с името „Килърите" бяха задържани около 20 души. Сред тях е и председателят на Българската федерация по сумо Петър Стоянов-Вожда. Той е съветник на президента Георги Първанов по въпросите на спорта, както и на Парламентарната комисия по образование, младежта и спорта.
 
Подробностите ще бъдат съобщени утре - 24 юли, на пресконференция в Гранитната зала на Министерски съвет, в която ще участва и премиерът Бойко Борисов.
 
„В схемата има хора от властта, обяви министър-председателят в предаването „Панорама" на БНТ тази вечер.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.