iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Окичват със звезди пернишката автогара

Подобно на хотелските звезди, в зависимост от лукса и комфорта, който предлагат на пътниците, автогарите ще са с категоризация. Такива критерии съществуват и в стария текст на Закона за автомобилните превози, но е било предвидено те да отпаднат.
 
След разговори на експерти от Министерството на транспорта с превозвачи от цялата страна обаче било решено категоризацията да остане. От звездите ще зависят цените на автогарата за превозвачите, за да ползват стоянките й.
 
Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" посочва пред в-к "Монитор", че на този етап всяка втора сграда на автогара е в лошо състояние и се нуждае от ремонт.
 
Най-често автогарите нямали навеси на секторите за тръгване, тоалетните им били в плачевно състояние и трябвало да оборудват помещения за съхраняване и приемане на пътнически багаж. Много често местата за чакане са с изтърбушени столове и пейки и дума не може да става за помещение за майки с деца, което е също задължително.
 
Според разчети на ИА „Автомобилна администрация" със спирането на нелегалните превози в хазната ще постъпят около 50 милиона лева. През първото тримесечие са съставени актове на превозвачи „на черно" за над 2,5 милиона лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.