iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РЗС се явява самостоятелно на местните избори, разчита на силен вот в Перник

РЗС ще участва самостоятелно на предстоящите местни и президентски избори през 2011 година, като се изключва всякаква възможност за коалиции. Това каза председателят на ПП "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, предаде БГНЕС.
 
Според него, за предсрочни парламентарни избори ще може да се говори в средата на зимата, но е сигурно, че доверието към ГЕРБ спада. "Ние се радваме на доста добра популярност", заяви Янев, като коментира, че влиянието на РЗС е между 6 и 7% средно в страната - двойно повече от подкрепата за парламентарни избори. "Не искаме да делим резултати, с когото и да било, време е партиите да покажат самостоятелно каква тежест имат", коментира той. Лидерът на партията е убеден, че в редица общини ще успеят да победят БСП и ще се наложат като трета политическа сила в София. Той се позова на данни от проучване на социологическа агенция "Скала", според които има тенденция на преминаване на много гласоподаватели на ГЕРБ към РЗС.
 
Друго политическо проучване пък показва изключително висок процент на обществена подкрепа в Перник за депутата от групата на РЗС Димитър Колев, който е най-вероятната кандидатура на партията на Янев на местните избори догодина. За местния вот РЗС ще има кандидати в над 200 общини. Освен членове на партията, по думите на Янев, в големите областни центрове ще могат да се издигат кандидати, които не са членове, но са изявени общественици, интелектуалци. Управителният съвет ще издигне самостоятелна кандидатура за президент и вицепрезидент, като за целта също се водят разговори с видни общественици и интелектуалци извън РЗС. Имената им засега не се съобщават, но от РЗС вече са решили да не издигат бивши членове на ДС.
 
Ръководството на политическата сила е взело решение да създаде академия за обучение на кандидати за общински съветници и кметове и тя ще стартира в края на септември и ще завърши до края на месец април. Ще участват преподаватели от Израел, Франция, Великобритания и САЩ, като на откриването й се очакват едни от най-високопоставените членове на Републиканската партия в САЩ. На 6 септември партията стартира подписка за провеждането на референдум за нова Конституция. Партията на Янев ще подкрепи инициативата на Европейските консерватори и реформисти за подписка през 2011-та година срещу въвеждането на директни европейски данъци.
 
Коментар по темата с арестувания нещатен сътрудник към ПК по образование Петър Стоянов-Сумиста направи зам.-председателят на партията Атанас Семов, като отбеляза, че твърде ниският праг на естетическа хигиена в нашия политически живот, като цяло в парламента, позволява случайни хора или хора с престъпно минало, или бъдеще да играят съществена роля в развитието на нацията. Той препоръча да има по-задълбочено взиране към лицата и биографиите, както и към кандидатите за изборите. "Не може вчерашна мутра с престъпна биография да прави политическа кариера", категоричен бе Семов. По думите на Яне Янев, има взаимодействие между генезиса на ГЕРБ и ексцесиите в България, свързани със поръчкови убийства. "Когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР имаше най-много публични убийства", заяви Янев и добави, че правителството на ГЕРБ има за цел да нагнети криминогенната обстановка в страната, за да може да оправдае пред обществото репресивните си действия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.