iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Президентът Първанов стана свекър

Президентът Георги Първанов и първата дама Зорка станаха свекър и свекърва вече официално. Първородният им син Владимир вчера мина под венчило с приятелката си Цветанка Гълъбова, студентка по медицина.
 
Младоженците се подписаха в зала "Средец", а после се венчаха в църквата "Свети Седмочисленици". Там ги благословиха трима свещеници. Купонът продължи в столичния ресторант "Скай плаза" в НДК.
Стилната церемония беше издържана в червено. Изящната булка носеше малък кръгъл букет от алени рози. В него, както и в косите й, блестяха перли. Дискретни червени рози имаше и на свещите на младоженците в църквата.
 
В малки червени рокли с бели панделки на гърба бяха облечени двете шаферки. Едната от тях - Лили, бе приятелката на по-малкия президентски син Ивайло. Двете носеха и малки червено-бели кошнички, в които имаше листенца от бяла и червена роза
 
След венчавката те пръснаха над младоженците бонбони, обвити в червен тюл.
 
Снимки: Георги Кожухаров и др.
 
Поканата на младоженците бе запечатана в кървавочервен плик. Самата тя бе бяла с жълти нежни цветя върху първата страница.
 
В елегантен ален тоалет бе тъщата на Владимир.
 
Зорка Първанова бе в тюркоазен тоалет от коприна - ефирна пола, късо сако, кожена чанта и сандали с отворени пръсти в същия цвят. Георги Първанов бе в тъмносин костюм. Двамата позираха за снимки с готовност.
 
Скъп гост на сватбата беше майката на президента - Мария Първанова. "Моя работа е какво ще им подаря. Това са лични неща", обясни пред медиите радостната баба преди сватбата.
 
На церемонията присъстваха само около 20 гости.
 
Очевидци разказаха, че булката успяла да настъпи Владимир секунди след като му се врекла във вечна вярност. За това Цветанка била подсетена от кума - Симеон Савов, братовчед на младоженеца. Новото семейство се суетило няколко минути, докато разбере какво се иска от тях, но накрая Цвети вдигнала роклята си и нежно настъпила мъжа си.
Част от събралите се около храма граждани успяха да си вземат от хвърлените от шаферките сватбени късмети. Булката си тръгна с букета, нямаше изглежда кандидатки приятелки, на които да го хвърли.
Седеметажна торта подслади гостите на стилното парти в "Скай плаза". На него не бяха поканени политици от БСП, гостите бяха предимно роднини и приятели на младоженците. За настроението им се грижеше Николина Чакардъкова. Свекървата дала на булката първо мед. Цвети и Владимир разчупили погачата, без да наричат кой ще командва в къщата.
31-годишният програмист Владимир Първанов и 23-годишната петокурсничка от Медицинския университет Цветанка Гълъбова са гаджета от около 2 години. Те живеят заедно в неговия апартамент от 213 кв. м в квартал "Манастирски ливади" от началото на годината, когато е бил годежът.
 
Владимир е завършил френската гимназия и компютърни науки. По-малкият му брат Ивайло, който е на 22 години, завърши Италианския лицей в Горна баня, а в момента следва в УНСС.Той е бил и най-активния фото репортер по време на тайнството в храма.
 
Миналата година двамата основаха фирма за компютърни услуги "Айви-СМ" ООД заедно с Марияна Добрева, началник на кабинета на държавния глава, дъщеря на покойния Николай Добрев и сестра на депутата от КБ Кирил Добрев.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.