iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рокер от Радомир загина на мотосъбор

Спътничката му тежко ранена след удар в "Москвич"
 
23-годишен участник в мотосъбора в местността Предел край Разлог загина на място при пътен инцидент, станал около 19.30 часа в събота. Петър Крумов от Радомир, който управлявал мотор "Сузуки", станал жертва на неправилна маневра от страна на 20-годишния Е. Еремиев от Кюстендил, който завил с колата си "Москвич" наляво и пресякъл пътя на мотоциклета, управляван от Крумов, на който се возела и 21-годишната В. Григорова от София. Младежите паднали от мотора, П. Крумов ударил смъртоносно главата си, а момичето получило тежка черепно-мозъчна травма и е закарано в болницата в Разлог. Предвид тежкото й състояние около полунощ е преместена в реанимация на МБАЛ - Благоевград, където вчера сутринта е оперирана, има опасност за живота й. Виновникът за произшествието е закаран в полицията за обяснения.
 
1800 мотористи се събраха на IV национален "Мото Рок Фест Предел 2010". Наред с представители на мотоклубове от София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Разлог, Варна, Бургас, Ямбол, Петрич, Казанлък, Стара Загора и Монтана, на мотосъбора дойдоха мотористи от Германия, Сърбия, Гърция и Македония. За пореден път мотосъборът надхвърли очакванията на организаторите и на всички дошли рокери. Според думите на присъстващите мото рок фестът "Предел 2010" е сред трите най-добри мото прояви в България.
 
Три дни местността Предел в община Разлог бе център за мотористите и феновете на рок и метъл музиката. Традиционно началото на мото рок феста започна с водосвет. Сред най-атрактивните състезания бяха борба на момичета в басейн, пълен с шоколад, пиене на мътеница, пиене на бира от леген, ядене на люти понички, ядене на наденица от мотор, хвърляне на бирен кег и дартс от мотор. Осоговските ездачи от Кюстендил успяха да си извоюват победа в клубното дърпане на въже и на возене в количка.
 
70-годишният Димитър Илиев от Петрич със своя мотор "МЗ 120" спечели титлата за най-възрастен моторист на събора. Яница Даутева бе отличена за изминатите 470 км от Бургас, за да присъства на събитието. Румен Андреев от Елин Пелин си тръгна с голямата награда от томболата - мотоциклет "Honda Buldor 900". 6 рок групи, сред които Off road, Black Rose, Odd Crew, Fireball, направиха истински рок концерт.
 
Мотористите успяха да впечатлят и цял Разлог с почетната обиколка, която направиха на града. С аплодисменти и усмивки Разлог посрещна рокерите, които, предвождани от полицейски ескорт, преминаха през всички главни артерии на града. Нито един от жителите на Разлог не остана равнодушен при инвазията на рокерите. Последвалото атрактивно каране вдигна адреналина на всички присъстващи. В отцепения район на околовръсното на Разлог рокерите показаха на какво са способни. Невероятна комбинация от самообладание, сила и кураж показаха шестима мотористи. Хлапе от публиката показа как се кара колело на задна гума.
 
Организирането на мото рок феста "Предел 2010" доказва, че приятелството в наши дни съществува, и ние го показваме на практика. Тук сме се събрали хора от различни клубове в България, които се познаваме много добре. Това е чувство, което много трудно може да се опише. Имаме усещането, че си живеем заедно с тези хора. Проблемите и радостите ни са общи. Ако има проблем, го решаваме, всички помагаме. Ако има радостен повод, всички празнуваме, коментираха организаторите на събора - Тодор от МК "Пирински вълци" - Благоевград и Стефан от МК "Brothers from Hell" - София.
 
Организирането на мото събора започна още през декември 2009 г., когато бе обявена датата на събора. Съоранизатор на събитието е община Разлог. За реда и безопасността на всички се погрижиха полицаите от РУ на МВР - Разлог./Струма

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.