iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Раздават 165 тона храни на социално слаби от област Перник

Раздават 165 тона храни на социално слаби от област Перник

Със 165 тона брашно, ориз, захар, кук-кус и спагети хранят бедните в Пернишко. Храните са от интервеционните запаси на Европейския съюз, раздават се от БЧК, а правоимащите ги взимат на три транша, съобщи директорът на БЧК в Перник Наталия Минева.
 
4 235 души в региона имат право да ги получат. Половината от тях  - 2 136 човека са от община Перник. 1 006 души живеят в централната градска част. Те сами ще вземат пакетите си от склада на БЧК, намиращ се в сладкарската коопирация. Всеки един от социално слабите има право на 39 кг еврохрани.
 
В оклада му за трите транша се падат по 18 кила ориз, 4 кг захар, 7 кг брашно, 7 пакета с бисквити и по 4 килограма спагети и кус-кус. Раздаваето на помощите започна на 19 юли, като финалът ще бъде сложен на 12 ноември 2010 г. Близки и роднини на правоимащите могат да вземат храните само срещу нотариално заверено пълномощно.
 
Пунктове за раздаване са открити в големите квартали Изток и Църква. Представители на Европейската комисия и на министерство на земеделието и храните ще следят как се раздават продуктите.
 
Кметовете на села ще съдействат на ръководството на БЧК за това европомощите да достигнат до всеки бенефициент. Управниците ще транспортират пакетите до селата и после с доброволци от червенокръстката организация ще ги дават на социално-слабите.
 
Количеството храна, която остане накрая, ще бъде разпределено между социалните домове в областта и социалните патронажи, уточни Наталия Минева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.